DIF: Rasmussen-bog ødelægger ikke vores efterforskning

Kortene holdes tæt til kroppen i det udvalg, som efterforsker oplysninger om doping i dansk cykelsport - igangsat i januar efter dopingindrømmelsen fra den tidligere cykelrytter Michael Rasmussen.

Udviklingschef i Danmarks Idrætsforbund (DIF), Morten Mølholm, som er med i udvalget, vil ikke kommentere oplysningerne i Michael Rasmussens bog "Gul feber".

- Vi går af gode grunde ikke ind og kommenterer de oplysninger, der er i Michael Rasmussens bog.

- Vi kommer først med noget, når vi har gjort vores efterforskning færdig. Og derfor vil det være forkert på dette tidlige tidspunkt at blåstemple ting som enten værende rigtige eller forkerte, siger Mølholm.

Michael Rasmussen indgik i januar en aftale, som indebar, at han skulle fortælle, alt hvad han vidste om doping i cykelsporten. Omvendt kunne han forvente en strafnedsættelse for at samarbejde.

Efterforskningen er stadig i gang, og bogen vil ikke spolere det arbejde, forsikrer Mølholm.

- Michaels bog er ikke ødelæggende for vores efterforskning. Siden vi indgik samarbejdet med Michael for 10 måneder siden, er vi nået så langt i vores efterforskningsarbejde, at Michaels bog ikke ødelægger vores arbejde.

- Vi har haft 10 måneder til at følge op på nogle spor. Jeg siger ikke, at vi er færdige med vores efterforskning.

- Vi er et par måneder længere, end sidst vi snakkede sammen. Men jeg kan ikke fortælle, hvornår vi bliver færdige. Det er for tidligt at sige. Og dybest set har vores efterforskning ikke nogen slutdato.

- Om det bliver om en måned, to, tre eller fire måneder, det kan jeg ikke svare dig på endnu, lyder det fra Mølholm.

Spørgsmål: Har jeres arbejde gjort, at I er kommet tættere på at indlede en sag mod personer i cykelverdenen?

- Det vil jeg ikke sige noget om.

Spørgsmål: Jeg tænker her især på Bjarne Riis?

- Det vil jeg ikke kommentere.

/ritzau/

Dagens Gossip