DIF udtager Danmarks største medaljehåb til OL

Skrevet af admin

26/01/2016

Dagens topnyheder

Tidligere på måneden blev René Holten Poulsen kåret til Årets Sportsnavn i 2015, og nu er kajakroeren klar til at jagte nye triumfer ved OL til sommer.

Danmarks Idrætsforbund (DIF) har tirsdag formelt udtaget den dobbelte verdensmester til legene i Rio de Janeiro, oplyser DIF og Team Danmark i en pressemeddelelse.

- Han er vores største medaljehåb i Rio, og jeg tror ikke, at René ser anderledes på det. Desuden er han en foregangsperson, som sætter nye standarder i forhold til vilje og ambitioner, siger DIF's OL-chef de mission, Morten Rodtwitt.

Dermed får den 27-årige kajakroer mulighed for at revanchere sig for skuffelsen fra OL i London, hvor han måtte nøjes med en fjerdeplads.

- Mentalt er jeg i dag et helt andet sted, end jeg var for fire år siden, hvor jeg slæbte mig selv til OL i sidste øjeblik. Denne gang er der langt bedre styr på alt det praktiske og træningen på grund af min træner, og det betyder meget.

- Det hele er bygget op om mig, siger René Holten Poulsen.

Rene Holten Poulsen er verdensmester på både 500 meter og 1000 meter, men kun sidstnævnte distance er på OL-programmet.

I alt er der nu sat navne på ti danske OL-deltagere.

Ud over Rene Holten Poulsen er det bryderen Mark O. Madsen, svømmerne Jeanette Ottesen, Rikke Møller Pedersen, Lotte Friis, Mie Ø. Nielsen og Viktor Bromer, samt skytterne Jesper Hansen, Stine Nielsen og Torben Grimmel.

OL begynder i Rio de Janeiro 5. august.

/ritzau/