DIF udtager veteran og talent til OL i Rio

Mountainbikerytterne Annika Langvad og Simon Andreassen er udtaget til OL i Rio, der bliver afholdt i august.

Det meddeler Danmarks Idrætsforbund (DIF), der har udtaget rytterne, i en pressemeddelelse.

Begge er OL-debutanter.

- Jeg ser rigtig meget frem til at få min OL-debut, især fordi det var en rigtig stor skuffelse sidste gang. Så det er fedt at være i en helt anden situation nu, siger 32-årige Annika Langvad.

Hun var også kvalificeret og udtaget til legene i London for fire år siden, men hun kom ikke med på grund af en skade.

Hun håber at overraske i Rio.

- Hvis man kigger tilbage på de sidste par års World Cups og verdensmesterskaber, så er der fire, der har skilt sig ud og taget alle de store sejre.

- Så er der en håndfuld, som lidt mere er nogle outsidere til medaljer, og der ser jeg mig selv som en af de her outsidere, siger Annika Langvad.

Også Simon Andreassen glæder sig til at skulle til OL for første gang.

- Det bliver selvfølgelig en kæmpe stor oplevelse at deltage og samle erfaring til næste OL, hvor jeg forhåbentlig har en chance for at køre med om medaljerne, siger den 18-årige rytter.

Simon Andreassen har kørt mange løb for at sikre OL-billetten.

- Det har været en kæmpe opgave, som jeg har brugt rigtig mange kræfter på. Det har været svært at fokusere på de store, vigtige konkurrencer, fordi jeg har kørt så mange små løb over hele verden for at samle point.

- Men når jeg kigger tilbage på det, var det helt klart det værd, siger han.

DIF’s OL chef de mission, Morten Rodtwitt, ser frem til at følge de to mountainbikeryttere i Rio.

- Det er stærkt, at vi ved dette OL både er repræsenteret i herrernes og kvindernes mountainbike-konkurrence. Ved sidste OL var Annika Langvad uheldig og måtte melde afbud på grund af en skade.

- Det er glædeligt, at hun nu kan få den olympiske oplevelse, og hun har utvivlsomt niveauet til at kæmpe med allerforrest i feltet.

- Simon Andreassen er et kæmpe talent, som ikke kun bliver spændende at følge i Rio, men så sandelig også om fire år i Tokyo, siger Morten Rodtwitt.

/ritzau/

Dagens Gossip