Digital adgang til byggesager i Esbjerg

Nu kan borgere, ejendomsmæglere, håndværkere gå direkte på Weblageret i Esbjerg Kommune og se oplysninger på alle byggesager, der er afsluttet inden 1. januar 2009. Det betyder, at man hjemme fra sin egen computer hurtigt kan finde tegninger, ansøgninger, tilladelser og anden korrespondance om byggerier.

Esbjerg Kommune har fået Dansk Scanning A/S til at scanne samtlige dokumenter i de 149.000 byggesager, som ligger hos kommunen. Alle dokumenter ligger nu på www.weblageret.dk, som er åben for alle.

- Det bliver en stor lettelse for erhvervslivet, der bruger oplysningerne, f.eks. ejendomsmæglere og håndværkere, siger udvalgsformand for Plan & Miljø John Snedker.

Nu sparer man den manuelle henvendelse til kommunen og en eventuel ventetid på at få oplysningerne tilsendt. Ligeledes kan borgerne til enhver tid se tegninger med mere over deres ejendomme uden at skulle på rådhuset i åbningstiden.

Indtil videre er det kun afsluttede byggesager fra før 1. januar 2009, der ligger på www.weblageret.dk. Byggesager efter 1. januar 2009 kan af tekniske årsager endnu ikke findes på Weblageret.

 

Dagens Gossip