Din hjerne afgør, hvordan chokolade smager

I et forsøg blev et testpanel udsat for en smagstest med den samme chokolade.

Den ene omgang blev serveret med en fortælling om forbedrede arbejdsforhold for kakaofarmere i Ghana. Den smagte bedst.

Den anden portion blev serveret uden en historie. Den smagte dårligere.

Forskere brugte forsøget til at konstatere, at hjernen påvirker, hvad vi smager.

Hos den danske chokoladeproducent Toms vækker resultaterne glæde, da man her sammen med udviklingsorganisationen Ibis og Danida siden 2007 har arbejdet med at forbedre arbejdshold og øge indtægten hos kakaofarmere i Ghana, der blandt andet leverer kakaobønner til chokoladeserien Toms Ekstra.

Smag afhænger af situationen
"Vores smag afhænger af, hvilken situation vi er. Det kan både være når vi er sultne, men det kan også være betinget af, hvad vi ved om det, vi spiser," siger hjerneforsker Jon Wegener, der har været med til at lave forsøget.

Se med i indslaget, hvordan testpersonerne reagerede forskelligt i forhold til den information de fik, inden de smagte på chokoladen.

I samarbejde med Make Sense.

Dagens Gossip