Din hjerne påvirkes af manglende søvn

Måske er du lige blevet mor, måske har du søvnproblemer eller måske er du bare en værre natteravn, der ikke kan få slæbt dig selv i seng. Enkelte ting kan du ikke gøre meget ved. Du kan ikke forcere søvnen, hvis den bare ikke vil komme eller barnet skriger.

Men går du bare og smøler, så bør du overveje at finde din seng i tide, for søvn er utrolig vigtig for din sundhed, viser nye undersøgelser fortaget på Uppsala University.

Din søvn er vigtig

En af forskerne bag undersøgelsen og assisterende professor ved Uppsala University, Christian Benedict, PhD, udtaler om resultaterne:

- En enkelt nat uden søvn er ikke nær så skadende som en direkte hovedskade, men det påviser dog at en god nats søvn er vigtig for din hjernes sundhed.

Har du svært ved at komme op om morgenen. Få et par gode råd på familiejournal.dk

Kan give hukommelsesbesvær

Undersøgelsen tager udgangspunkt i 15 sund og udhvilede mænd, der alle sprang en nats søvn over og resultaterne viste dagen efter tegn på små skader i hjernen. Og disse skader kan både på kort og længere sigt give komplikationer især med hukommelsen.

Du kan faktisk slanke dig, mens du sover. Se hvordan på familiejournal.dk

Det er blevet skrevet og sagt før, at søvn er vigtig. Og nu slår denne forskning endnu en gang fast, at en nattesøvn er sund, fordi hjernen renses under søvnen, og derfor bør du forsøge at få nok af den helende søvn.

Af Mette Skøtt, familiejournal.dk, NewsDesk  Aller Media.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip