Din mands mad gør dig tyk

Det kan være svært at acceptere, at du nemmere bliver tyk end din mand. Det kan der være mange grunde til, men har du bøvl med vægten, skal du måske overveje, om du skal spise noget andet end det, han gør. Kan han tåle store bøffer og sovs hver dag, ja så skal du altså ikke spise det samme bare fordi det er nemmere eller for at gøre ham glad.Lægen Jerk. W. Langer giver på udeoghjemme.dk gode råd til at undgå kaloriefælder
 


Vil du undgå at tage på i den situation, er du simpelthen nødt til at spise anderledes, skriver Womanshealthmag.com- Hos os bruger vi de samme ingredienser, men vi laver forskellige ting. Jeg er nødt til at acceptere, at vi ikke har de samme behov og måske heller ikke er samme sted i forhold til, hvad vi vil opnå, siger ernæringsekspert Cynthia Sass om den måde, hun kommer omkring problemet derhjemme.Hun råder ganske enkelt til, at du sørger for at sætte dine behov først og laver den mad, du har brug for og kun spiser de portionsstørrelser, som er rigtig for dig. Bare fordi han tager to gange, behøver du jo ikke også at gøre det.Få ideer fra udeoghjemme.dk til at tilfredsstille den søde tand uden at bruge for mange kalorier
 


Andre fejltagelser du gør


Nu er det jo nemt nok at skyde skylden for de ekstra kilo på manden, men du har faktisk også selv en masse indflydelse på, hvordan du ser ud. Her er, ifølge Womanshealthmag.com nogle af de største grunde til, at du mister kontrollen over dit madindtag:1. 
Du springer morgenmaden over – det virker som en fin måde at spare kalorier på, men gør du det, er der større sandsynlighed for, at du overspiser ved det næste måltid. Eller du risikerer at blive så sulten om formiddagen, at du kaster dig over hvad som helst og det gerne kage, hvidt brød eller andet usundt.


2.
 Du spiser foran computeren eller fjernsynet – det gør, at du ikke tænker over, at du er i gang med at spise. Du koncentrer dig om noget andet og mærker derfor ikke efter, hvornår din krop har fået nok mad.3.
 Du spiser, når du er tørstig – mange kan ikke mærke forskellen på, om de er tørstige eller sultne og her råder assisterende professor i public health sciences til dette:


- Det er svært at mærke forskellen på tørst og sult, så prøv derfor at drikke vand, hvis du føler sult, og vent 20 minutter og mærk efter, om du stadig er sulten der.

Underspisning fører til overspisning og du bliver tykkere.

Se på udeoghjemme.dk hvordan det hænger sammen 

4. 
Du spiser for meget efter træning - du har trænet hårdt og er sulten, og så kan der godt ryger ekstra mange kalorier ned og det er da synd. Prøv derfor at have sund mad klar til efter træningen, så du i hvert fald ikke spiser for meget af det usunde.5. 
Du spiser med følelserne – det er der utrolig mange som gør, for mad hjælper med at sløre dine følelser og tit sker det bare, at du spiser, fordi du er stresset, ked af det, vred eller træt. Men næste gang du er lige ved at købe endnu en muffin, så spørg dig selv: ’Er jeg virkelig sulten?’


Af Mette Skøtt, udeoghjemme.dk, Aller Media

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip