Dine arbejdsopgaver skaber størst glæde

Glem løn, kolleger, ledelse og arbejdsmiljø. Selve arbejdsopgavernes indhold er det, der skaber den allerstørste arbejdsglæde.

Det viser en stor international undersøgelse fra konsulentvirksomheden Ennova.

- Vores daglige opgaver, som vi hver dag kommer på arbejde for at udføre er det, der skaber langt den største arbejdsglæde, siger regionschef Kirstine Rechendorff til Newspaq.

I undersøgelsen scorer arbejdsopgaverne 77 point ud af 100. Selvbestemmelse over anvendelsen af arbejdstiden får 71 point. Det at mestre en opgave og blive bedre får 66 point, mens formålet med opgaven eller virksomhedens mål scorer sammen pointantal.

Arbejdslivsforsker Professor Helge Søndergaard Hviid fra Roskilde Universitet er ikke overrasket. Han kalder det en gammel erkendelse i motivationsforskning, at der er forskel på motivationsfaktorer og vedligeholdelsesfaktorer i arbejdet.

- God løn, gode relationer er nødvendigt for at gå på arbejde og synes, der er rimelig forhold. Men det skaber ikke motivation i sig selv. Det, der skaber motivation og reel arbejdsglæde er, at man laver noget, man synes er vigtigt og nyttigt, og som man kan realisere sig selv igennem, siger han.

Dagens Gossip