Direktør afviser kendskab til mistanke om sygehusdrab

Snakken og rygterne om en drabssigtet sygeplejerske har tilsyneladende været heftige på Nykøbing Falster Sygehus gennem længere tid.

Det kom frem tirsdag under det første åbne retsmøde i sagen mod den 30-årige kvinde, der siden 2. marts har siddet varetægtsfængslet sigtet for at have dræbt flere patienter.

De alvorlige rygter har dog aldrig nået sygehusets direktør, Arne Cyron, fastslår han i et interview med Folketidende.dk.

- Sygehusledelsen har ikke tidligere været bekendt med, at der tilsyneladende er medarbejdere, der har haft mistanker, de ikke er gået til hverken ledelsen eller politiet med.

- Nu vil jeg selv se, præcis hvem der har sagt hvad i retten, inden jeg eventuelt agerer på det. Det er min klare forventning, at alle medarbejdere, der i fremtiden måtte stå med sådan en mistanke, altid deler den med sin nærmeste ledelse, siger direktøren.

Under tirsdagens retsmøde refererede anklager Jeanette W. Andersen stribevis af politirapporter fra afhøringer af kvindens kolleger, og flere gange blev det nævnt, at kollegerne havde en eller anden form for mistanke til den 30-årige.

- Jeg tror, at hun slår patienter ihjel, skal en medarbejder på et tidspunkt have sagt til en anden. I en anden situation skal en oversygeplejerske have forsikret en sygeplejerske om, at man holdt øje med den nu drabsmistænkte kvinde.

Kollegerne på kvindens tidligere afdeling har også givet udtryk for, at der blev "mere roligt" på afdelingen, da kvinden forlod den for et par år siden. Antallet af hjertestop faldt, og dødeligheden på afdelingen blev markant lavere.

Ifølge Jeanette W. Andersen døde mellem 75 og 95 patienter årligt på afdelingen, da kvinden var ansat der. Da hun stoppede, faldt det tal til 51.

Anklagemyndigheden har sigtet sygeplejersken for at stå bag fire drab og et drabsforsøg. Det første drab skal have fundet sted i 2012.

Hun nægter sig skyldig.

/ritzau/

Dagens Gossip