Direktør beholdt aktier i Roskilde Bank til det sidste

Niels Valentin Hansen, Roskilde Banks tidligere direktør gennem mere end 20 år, afsluttede tirsdag sin forklaring ved Østre Landsret med at kommentere den optionsordning, der i en periode gjorde ham til mangemillionær.

Oven på to en halv dags forklaring over for sin egen advokat, men før sagsøgeren Finansiel Stabilitets spørgsmål, noterede Niels Valentin Hansen, at han ikke havde solgt de mange aktier, han havde fået via sit optionsprogram.

- Jeg beholdt næsten alle aktier. Jeg solgte en mindre post i august. Men ellers beholdt jeg dem.

- Det var måske, sagde Niels Valentin Hansen og stoppede tydeligt berørt op en stund, før han fortsatte:

- Jeg havde en særlig veneration over for banken. Jeg havde aldrig en overvejelse om at sælge aktier i banken.

Kort forinden havde han fortalte, at det ikke kun var ham selv, der havde aktier i banken, men også hans hustru gennem mange år, hans børn og hans børnebørn.

Aktierne blev værdiløse, da banken i 2008 kollapsede under finanskrisen og blev overtaget af statens Finansiel Stabilitet.

Niels Valentin Hansens meget kritiserede optionsordning blev indgået i 2003 og betød, at han havde ret til at købe to procent af bankens samlede aktier til 2003-kurs.

Ordningen lå ud over en pensionsordning, der sikrede ham 3,6 millioner kroner om året resten af sit liv uagtet bankens udvikling.

Værdien af optionsordningen var før bankens kollaps på den helt sjove side af 100 millioner kroner, da bankens aktier var steget voldsomt i værdi og tiltrak sig stor opmærksomhed.

Niels Valentin Hansen, bankens tidligere bestyrelse og revisionshuset EY er sagsøgt for en milliard kroner plus renter af Finansiel Stabilitet for at have svigtet i kontrollen med Roskilde Banks udlån til ejendomsspekulanter og entreprenører.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip