Direktør blev fyret for groft sløseri: Nu skal skatteydere betale ham millionbeløb

4.3 millioner kroner. 

Et beløb de fleste almindelige danskere skal arbejde i årevis for at optjene, men for den detroniserede administrerende direktør i Region Sjælland, Jens Andersen, er det penge han tjener ved at sidde på sofaen de næste to år, skriver Sjællandske.  

Han blev fyret fra sin stilling som direktør i regionen onsdag i sidste uge, da politikerne havde mistet tilliden til ham.

Årsagen var, at et revisonsfirma konkluderede,  at han ikke havde ført ordentlig kontrol og tilsyn med pengeforbruget i Region Sjællands it-afdeling, hvilket førte til, at regionen sandsynligvis købte it-udstyr til overpris af firmaet Atea A/S. 

Men selvom han blev fyret på grund af sløseri, der formodentlig har kostet skatteyderne et millionbeløb, så får han altså 4.3 millioner med sig, hvilket svarer til to års løn. 

Og det er helt efter bogen, lyder de fra regionsrådsformand Jens Stenbæk (V).

- Der er helt klare rammer i ansættelseskontrakten, siger han til Sjællandske. 

Fyringen af Jens Andersen er en udløber af den såkaldte bestikkelsessag, hvor politiet 9. juni 2015 ransagede 17 forskellige adresser og varetægtsfængslede seks personer.

Mistanken drejer sig om, at ansatte fra de to it-firmaer Atea A/S og 3A-it skal have brugt udlandsrejser, sponsorater, hotelophold og privat forplejning til at smøre ansatte hos Region Sjælland.

 

Dagens Gossip