Direktør forsøgt bortført: 26-årig hævnede fyring med millionafpresning

Tre unge mænd er blev idømt lange fængselsstraffe for systematisk og langvarig afpresning, groft hærværk og forsøg på bortførelse. Det oplyser Københavns Vestegns Politi.

Sagen begyndte i december 2011, hvor en nu 26-årig mand blev fyret fra et engrosfirma på Vestegnen, efter han var blevet taget i at stjæle fra firmaet.

Men den 26-årige var langt fra tilfreds med fyringen, og han opsøgte derfor i januar 2012 firmaets to direktører og truede dem med vold og hærværk til at udbetale 218.000 kroner. Det gav tilsyneladende manden blod på tanden, og han fortsatte sin afpresningen af direktørerne. Nu krævede han to millioner kroner, og firmaet udsat for groft og systematisk hærværk. Ruder blev smadret i firmaet, og biler fik skåret dæk op. Fire maskerede personer opsøgte den ene direktør. Med jernrør og køller smadrede de hans bil og adskillige ruder i hans hus.

I juni 2012 blev det for meget for de to direktører, og de anmeldte sagen til Københavns Vestegns Politi. Kort efter kulminerede afpresningen, da en af direktørerne blev forsøgt bortført, en morgen han var på vej til arbejde i bil.

Tre mænd, 20, 21 og 26 år blev anholdt i sagen, og i går faldt der dom i Retten i Glostrup. Den 26-årige tidligere medarbejder, som ifølge retten var idé- og hovedmand bag truslerne og afpresningen, fik et år og ni måneders ubetinget fængsel. Han ankede dommen på stedet.

Den 20-årige fik halvandet års ubetinget fængsel, hvoraf de fire måneder var fra en tidligere dom. Den 21-årige fik et år og tre måneders ubetinget fængsel. Begge medhjælpere overvejer at anke deres domme.

Alle tre mænd er fortsat varetægtsfængslede.

Dagens Gossip