Direktør fyres for at give penge til håndboldklub

Skrevet af admin

17/12/2014

Mest læste i dag

Bestyrelsen i GF Forsikring har onsdag givet deres administrerende direktør, Martin Nielsen, en fyreseddel. Det oplyser GF Forsikring i en pressemeddelelse.

Fyringen kommer efter en ekstern advokatundersøgelse, der skulle undersøge et millionbeløb, som Martin Nielsen havde overført til håndboldklubben KIF Kolding.

Klubben stod foran at skulle præsentere et stort underskud, da en millionbetaling blev overført fra GF Forsikring af direktør Martin Nielsen til KIF Kolding Elite A/S.

Bestyrelsen har siden gennem en intern undersøgelse forsøgt at finde ud af, hvad GF fik for sine penge, men uden held.

Nu har en ekstern advokatundersøgelse konkluderet, at den heller ikke kan se, hvad GF har fået for sine penge, og som konsekvens har bestyrelsen fyret Martin Nielsen.

I GF Forsikring er man bekymret for, at pengene er en gave, der skulle lukke et hul i regnskabet hos KIF Kolding Elite A/S. Uanset har direktøren ikke passet sit job, siger bestyrelsesformand Gunnar Hansen i pressemeddelelsen.

- Vi ved ikke, om der er en sammenhæng, men direktøren har lavet en aftale, der ikke kan siges at varetage GF Forsikrings interesser. Og det er netop medlemmernes penge og pligten til at handle som en seriøs finansiel virksomhed, vi skal sikre, siger han.

Indtil videre bliver meddirektør Bjarne Toftlund enedirektør, mens bestyrelsen går i gang med at lede efter en ny administrerende direktør. Derudover har man taget kontakt til KIF Kolding for at få afklaret, hvad en aftale mellem de to parter indebærer.

KIF Kolding vil ikke kommentere sagen, men skriver i en pressemeddelelse, at de ser frem til en dialog med GF Forsikring om aftalen.

Klubben mener, at den aftale, der er indgået, er til fordel for begge parter, dog uden at løfte sløret for hvordan.

/ritzau/