Direktør hyldes som årets kvindelige bestyrelsesmedlem

Hun styrer slagets gang, som nyudnævnt direktør i it-virksomheden KMD, og så er hun forbillede for mange kvinder, der drømmer om at lede en virksomhed.

Fredag blev Eva Berneke hyldet som årets kvindelige bestyrelsesmedlem, da indenrigs- og økonomiminister Margrethe Vestager (R) overrakte hende den nye pris Women's Board Award (WBA).

Ifølge juryformanden i WBA, bestyrelsesformand for Carlsberg Flemming Besenbacher, har det været en svær opgave at finde den rette vinder.

- Kvinderne, der har været med igennem hele processen, er enestående. De er blandt de få kvindelige topledere, vi har i dansk erhvervsliv, og de fortjener alle dyb respekt og en hyldest, siger han i en pressemeddelelse.

- Eva Berneke hæver sig kompromisløst over al middelmådighed. Hun har en helt uhørt evne til at løfte alt op på et umådeligt højt internationalt fagligt niveau, siger han om vinderen og tilføjer:

- Vi er sikre på, at Eva Berneke kommer til at nå tinderne af dansk erhvervsliv og spår hende en markant bestyrelseskarriere, på sigt også som bestyrelsesformand for en større dansk virksomhed.

Eva Berneke er, ud over direktør i KMD, aktiv i tre bestyrelser, som tæller CBS, Schibsted ASA og Lego A/S.

Hendes appel til kvinderne, er at melde sig ind i kampen.

- Vi skal ud over ‘vi tager dem, vi kender’-princippet og aktivt søge nye profiler. Nye bestyrelsesmedlemmer skal synliggøre deres kompetencer og læne sig op ad de operationelle styrker, de har – de skal vove at ‘lean in’, siger hun og tilføjer:

- Ræk hånden op - og sig ja tak.

I alt 160 kvinder var indstillet til prisen, og der var tæt løb mellem de tre finalister, som ud over Eva Berneke var Lene Skole, CFO for Coloplast, og Merete Eldrup, administrerende direktør for TV2.

/ritzau/

Dagens Gossip