Direktør: Skat overhørte kritik af ejendomsvurderinger

Rigsrevisionen udtalte onsdag hård kritik af, at Skat og Skatteministeriet sad advarslerne overhørig i årevis, og sidste år konkluderede Skat selv i en intern undersøgelse, at der var upålideligt grundlag for ejendomsvurderingerne i 51 af landets 98 kommuner.

Direktør Torben Christiansen fra Ejendomsforeningen Danmark, der repræsenterer professionelle ejendomsinvestorer som ATP og PFA, fortæller, at man adskillige gange gennem flere år har forsøgt at råbe Skat og Skatteministeriet op.

»Men når vi rejste kritikken, fik vi bare at vide, at der ikke var nogen problemer. Vi er blevet mødt med en manglende villighed til at kigge på sig selv og egne metoder,« siger han til avisen.

Skat afviste så sent som i marts i en udtalelse til Morgenavisen Jyllands-Posten, at der var problemer, selv omt Skat havde tabt 78 procent af klagerne over ejendomsvurderinger i Landsskatteretten:

»Det er ikke vores opfattelse, at der er belæg for at beskrive vurderingssystemet som ’elendigt til at ramme rigtigt’, hvis man ser på statistikkerne over salg, hvor salgspriserne sættes i forhold til ejendomsvurderingerne«.

Folketinget gennemførte sidste år en lov, der forringer borgernes mulighed for at få genoptaget tidligere års vurderinger, siger skatteadvokat Torben Bagge.

»Det minder lidt om Komiske Ali. Man ved godt, at det sejler, men siger alligevel, at alt er i orden, og så gennemfører man en lov, der skal sikre, at folk ikke klager. Det er dybt, dybt betænkeligt,« siger han.

Skat havde i går ingen kommentarer til Morgenavisen Jyllands-Posten.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip