Diskutabel kendelse hjælper Dal til første Esbjerg-sejr

30/10/2015

Jonas Dal hentede fredag aften sine første point som træner for Esbjerg i Alka Superligaen.

To mål inden for få minutter mod slutningen af kampen sikrede vestjyderne en 2-1-sejr hjemme over FC Nordsjælland, der følte sig voldsomt snydt ved Esbjergs udlignende mål.

Der var cirka ti minutter tilbage af kampen i Blue Water Arena, da Esbjergs Jerry Lucena sendte en afslutning mod mål.

Bolden så - bedømt ud fra tv-billederne - ud til at ramme FC Nordsjælland-forsvareren Andreas Maxsø i hovedet, men dommer Jakob Kehlet vurderede situationen anderledes.

Han pegede på straffesparkspletten, og Nicki Bille udlignede til 1-1.

Kort tid efter hamrede indskiftede Lasse Rise bolden i mål til 2-1, og så kunne Jonas Dal juble vildt på sidelinjen efter sin anden kamp som Esbjerg-træner.

Med sejren har Esbjerg 14 point for 14 kampe.

Holdet har nu seks point ned til Jonas Dals tidligere klub Hobro, der har otte point for 13 kampe og ligger på sidstepladsen, der udløser direkte nedrykning.

FC Nordsjælland har 19 point for 14 kampe.

Gæsterne kom ellers foran efter ti minutter, og det skete på seværdig vis.

Forsvarsspilleren Nicklas Mouritsen, der agerede venstre back i fraværet af karantæneramte Patrick Mtiliga, tog et godt dybdeløb i venstre side, og han sendte resolut en aflevering ind mod mål.

Her dukkede Marcus Ingvartsen op. Den 19-årige angriber holdt den rutinerede Esbjerg-forsvarer Michael Jakobsen væk, inden han tog bolden med sig og sendte den ind bag Martin Dubravka i hjemmeholdets mål.

Senere i første halvleg ville gæsterne meget gerne have haft et straffespark, da Esbjergs Daniel Stenderup fældede Martin Vingaard.

I anden halvleg pressede hjemmeholdet på, og Nicki Bille havde blandt andet en afslutning på overliggeren. Og til sidst gik tingene altså Esbjergs vej.