Disney åbner verdens største forlystelsespark i Kina

Skrevet af admin

16/06/2016

Dagens topnyheder

Et nyt stort Disneyland er torsdag åbnet i Shanghai i Kina, hvor den amerikanske forlystelsespark håber at få fat i Kinas voksende middelklasse.

Tusindvis af mennesker stod i lange køer, mens regnen silede ned på åbningsdagen, hvor mange var opsat på at være blandt de første, som prøvede en futuristisk rutsjebane, baseret på den amerikanske science fictions filmserie "Tron".

Åbningsdagen var også præget af tragedien i et Disney feriecenter nær Walt Disney World i Florida, hvor et toårigt barn er blevet dræbt af en alligator.

Forlystelsesparken i Shanghai er den sjette park på globalt plan og den første i selve Kina. Der ligger allerede en i Hongkong.

Forlystelsesparken i Shanghai har været under opførelse siden 2011 og fylder i dag knap fire kvadratkilometer. Et eventyrslot dominerer parkens horisont.

Parken til 36,5 milliarder kroner repræsenterer en af de største udenlandske investeringer i Kina nogensinde. Parken åbnes på et tidspunkt, hvor landets økonomiske vækst er faldet til det laveste niveau i 25 år.

Men verdens mest befolkningsrige land er en selvfølgelig udfordring for Disney.

- Vi ønskede at komme med en stærk markering, siger Disneys øverste leder, Bob Iger. Han forudser "en gylden æra" for turisme i Kina.

- Den nye park er den største forlystelsespark i verden.

Disney kalkulerer med, at der er 330 millioner potentielle kunder til parken, da dette antal kan nå Shanghai med tog inden for tre timer.

/ritzau/AFP