Disney overgår forventningerne for 11. kvartal i træk

Skrevet af admin

05/08/2015

Mest læste i dag

Man skulle tro, at aktieanalytikerne efterhånden havde lært ikke at undervurdere Disney-koncernens finansielle resultater, men de har tilsyneladende gjort det igen.

Underholdningsgigantens regnskab for tredje kvartal i det forskudte regnskabsår overraskede i hvert fald igen positivt, hvad indtjeningen angår.

For 11. kvartal i træk overgik den forventningen og endte med at blive 1,45 dollar pr. aktie.

Bortset fra Disneys interaktive division, som blandt andet omfatter Infinity-spiluniverset, var der fremgang i alle forretningsgrene.

Den nye "Avengers"-film har solgt billetter for mere end 1,4 milliarder dollar, og Disney tjener fortsat gode penge på sine forlystelsesparker og tv-stationer, som også omfatter sportskanalen ESPN.

Avengers-figurerne har også været med til at drive indtjeningen op hvad angår merchandise, hvor Frozen-filmen og Star Wars fortsat er med til at trække læsset.

Disneys indtjening er dog presset af den stærke dollarkurs og et forventet fald i indtjeningen fra tv-stationerne, som er presset af en vigende marked for kabel-tv i USA.

Til gengæld er der udsigt til endnu en kassesucces, når Star Wars-film nummer syv får premiere i december.

Ud over billetindtægterne forventes filmen også at sætte sine spor i indtjeningen på merchandise, tv og i forlystelsesparkerne.

Disney-aktien sluttede tirsdagens handel i kurs 121,69. Dermed er aktien steget næsten 30 procent i år alene.

/ritzau/