Disney truer amerikansk stat: Drop homolov

Den amerikanske stat Georgia er et populært sted at indspille for mange af de store filmstudier. Marvel har blandt andet filmet de kommende storfilm "Captain America: Civil War" og "Guardians of the Galaxy 2" i sydstaten for nylig.

Men nu truer filmmastodonterne og en række underholdningskanaler med at boykotte staten, med henvisning til at en ny religiøs lov kan blive vedtaget.

Lovforslaget, som endnu mangler at blive underskrevet af Georgias Guvernør, Nathan Deal, bliver nemlig anset som diskriminerende mod homoseksuelle. Det skriver Variety.

Hvis loven træder i kraft, kan præster undlade at vie personer af samme køn, og trosbaserede organisationer kan nægte at ansætte ansøgere, hvis deres levevis strider imod organisationens religiøse tro.

I en pressemeddelelse truer Disney og Marvel derfor staten med, at de fremover vil søge andre græsgange, hvis loven træder i kraft.

- Disney og Marvel er inkluderende firmaer, og selv om vi har haft store forventninger til at filme i Georgia, vil vi planlægge at tage vores forretning et andet sted hen, hvis lovgivning, der tillader diskrimination, bliver skrevet ind i statens lov, siger en talsmand for Disney ifølge Variety.

Og en række andre underholdningsfirmaer følger trop. AMC Networks, der står bag den populære zombie-serie "Walking Dead", truer også med at filme i en anden stat, hvis guvernøren underskriver den nye lov.

- Som firma finder AMC Networks enhver form for diskrimination forkastelig. Vi bifalder guvernør Deals lederskab, som har afvist en tidligere version af denne splittende lovgivning, og opfordrer ham til også at afvise den nuværende version, skriver firmaet i en erklæring.

/ritzau/FOKUS

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip