Disney udspionerede jobansøgere i Paris

Disneyland Paris mistede lidt af sin uskyld, da virksomheden bag Disneyland Paris, Euro Disney, blev indkaldt til den franske ret for spionage. Selskabet har sammen med to tidligere betjente brugt ufine metoder for at tjekke mellem 2.500 og 3.000 jobansøgeres baggrund.

Sagen startede onsdag i Meaux lige uden for Paris og kører på den hemmelige aftale, hvorunder Mickey Mouses elskede forlystelsespark betalte to eksbetjente omkring 36.000 euro årligt for at få adgang til ulovlige oplysninger gennem betjentenes kontakter i politiet og blandt myndighederne, skriver The Guardian.

Spionagen foregik fra 1999 til 2004, hvor den nye ledelse af Euro Disney selv meldte ulovlighederne til myndighederne for at få sat en stopper for det.

Virksomheden forklarede spionagen som en sikring af de omkring ti millioner gæster parken har hvert år. Euro Disney tilføjede dog, at det trods de gode intentioner var en fejl at undersøge kandidaterne på denne måde.

Ikke desto mindre videregav de tidligere politifolk oplysninger om alt fra retshistorie, tidligere domme, og krænkelser til finansielle forhold og sort arbejde. En advokat fortalte til den franske TV-kanal France 3 TV, at sagen beløber sig til spionage af stor skala, skriver The Guardian.

 

 

 

 

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip