Disse 3 ting bør du huske, hvis du skal have medicin med på ferien

Ferien er om hjørnet, og derfor er der visse (forholds)regler, alle de rejseglade danskere bør sætte sig ind i, hvis de samtidig har brug for at have medicin med på turen.

Uanset om du skal på scoretur til Ibiza og derfor vil have p-piller med, på vandretur i de græsfyldte fjelde og har brug for en stak allergimedicin, eller du blot skal sidde ved poolen og få blodtrykket ned - og til samme formål tager vanddrivende medicin -, ja så skal du huske at tage dine forholdsregler.

Læs også: 9 tegn på, at du er blevet opdraget af en sygeplejerske

Det minder Christine Dinsen-Andersen, der er Farmaceut ved Herlev Hospital, om. Hun peger på tre råd, du bør følge, hvis du skal ud og rejse og have medicin med under rejsen:

1) Tjek, om du har brug for et pillepas til din indrejse i et andet land. 

2) Hav altid din medicin i din håndbagage, så du ikke risikerer at måtte undvære det, hvis bagagen bliver væk på turen melle lufthavne.

3) Tjek, hvad der står på indlægssedlen på din medicin. Visse typer af p-piller, antibiotika samt meget vanddrivende medicin øger hudens følsomhed overfor sollys, så hvis du skal på badeferie, er det en ide at blive i skyggen meget af tiden og bruge ekstra stærk solcreme.

Læs også: Ja, ja ja!: Nu er der grønt lys for kvindelig viagra

Se Christine Dinsen-Andersen uddybe rådene i videoen af Region Hovedstaden nedenfor:

Følg Dagens Sundhed for flere lignende artikler:

 

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip