Disse fem grøntsager er de mest kaloriefattige

Og det er faktisk muligt at finde en række grøntsager, hvis kaloriemængde er så begrænset, at man næsten kan mæske sig i dem uden konsekvenser for ens vægttab. Det er de såkaldte vandige grøntsager, altså grøntsager der næsten kun består af vand, som er ideelle som f.eks. snacks eller i salaten, forklarer diætist fra Slankedoktor.dk Lisa Bolting.

Sådan gør du din fastfood sundere – se tricksene på Q.dk

- Jo mere vand der er i en grøntsag des færre kalorier. Det betyder, at den mest vandige grøntsag, som er vores agurk, kun har 17 kalorier pr. 100 g. Altså er der under 50 kalorier i en hel agurk.

Af andre vandholdige kaloriefattige grøntsager kan nævnes; iceberg, tomater, asparges og kinakål. Disse grøntsager har samme høje indhold af vand i sig, og kan også spise i store mængder, uden at det har stor betydninger for vægten.

Se hvor meget du egentlig skal bevæge dig for at gå ned i vægt på Oestrogen.dk

Så har du den vildeste trang til lidt at snacke på, kan det være en rigtig god løsning at spise nogle af disse grøntsager. Dog er det også vigtigt at supplere de vandholdige grøntsager med eksempelvis fiberholdigt grønt, da fibre er en vigtig del af en god slankekost;

- Du kan som udgangspunkt spise stort set ubegrænset af disse grøntsager på grund af det lave indhold af kalorier. Men det er en god ide at kombinere dem med andre typer af grøntsager, for at få fibrene i vejret. Det er fibrene som er en god hjælper til et vægttab, forklarer diætisten.

Af gode, grønne fiberkilder kan nævnes; Pastinak, rosenkål, selleri, persillerod og ærter.

Af Maria Jönsson Bebe, Q.dk/Newsdesk, Aller Media.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip