Disse fire supergrøntsager skal du spise lige nu

Den mørke tid er over os, og vi har brug for lidt ekstra at stå imod med, så derfor er det perfekt, at bl.a. forskellige typer kål, der er fyldt med gode stoffer, kan høstes netop nu.

Deborah Enos, der er klinisk diætist, fortæller til LiveScience.com, at du bør prioritere at tænke kål ind i din madlavning her i efteråret og hen over vinteren.

Her er ifølge diætisten fire af de bedste grøntsager denne sæson, som din krop vil takke dig for at spise:

Grønkål
Grønkål er gået fra at være en traditionel julespise til at være en ret trendy ingrediens hele vintersæsonen de seneste år. Grønkål er fyldt med A-vitaminer, C-vitaminer, jern, antioxidanter og fibre. Brug det i en skøn salat med æble og olie-eddikedressing eller blancheret og smørstegt som garniture til hovedretten.

Muslinger er fantastiske med grønkål til. Se en lækker fransk-inspireret opskrift på Madogbolig.dk

Hvidkål

Hvidkål er en fantastisk kilde til antioxidanter, og så indeholder det også masser af C-vitaminer. Hvidkål er desuden en af de mere taknemmelige kålarter at bruge i madlavningen, da det er godt i forskellige former for wokretter, råkostsalater, coleslaw og som stuvede hvidkål.

Rosenkål
En af de mindre populære kålvarianter er rosenkålen. Ikke desto mindre er der højsæson for de små kugler nu, og de er sprængfyldte med gavnlige stoffer. Du får bl.a. tilført K-vitaminer, C-vitaminer, B-vitaminer, mangan og masser af fibre. Rosenkål kan eksempelvis steges i smør og glaseres i appelsinsaft.

Græskar

Bliver du hurtigt træt af kål, så er der også en anden type grøntsag, som du endelig bør nyde lige nu. Nemlig græskar i alle mulige afskygninger. Græskar er fyldt med A-vitaminer og betacaroten og så viste en undersøgelse i 2007, offentliggjort i Journal of Medicinal Food, at græskar kan hjælpe med at stabilisere kroppens glukoseniveau. Du kan både bruge græskar i det salte og det søde køkken. Fx skåret, bagt græskar med olie og salt eller i en lækker pumpkin pie.      

Se hvilke andre typer kål, der kan booste din sundhed på Soendag.dk

Lisbeth Madsen, NewsDesk, Aller Media

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip