Disse fradrag må du ikke snyde dig selv for

Skrevet af admin

14/03/2016

Dagens topnyheder

Næsten 2,8 millioner danskere har siden fredag aften været inde på Skats hjemmeside for at tjekke deres årsopgørelse og ved dermed, om de skal have penge tilbage eller står til en ekstraregning.

Men det er ikke alle, der får tjekket tallene og sikrer, at alle fradrag er udnyttet.

For selv om meget indberettes automatisk i dag, så er der stadig nogle fradrag, der skal skrives manuelt ind.

Revisor Søren V. Pedersen fra Beierholm peger på følgende fradrag, som mange danskere kan få glæde af:

Befordringsfradrag: De fleste ved nok godt, at man kan få fradrag, når man har mere end 24 kilometer til og fra arbejde. Men hvis man har skiftet job og ikke har ændret i forskudsopgørelsen, er det en god idé lige at tjekke, at tallene stemmer.

Rejsefradrag: Hvis man er udsendt med overnatning i sin arbejdsgivers tjeneste, kan man få 117,75 kroner i fradrag per døgn til småfornødenheder.

Håndværkerfradrag: Fik du udført arbejde sidste år, som berettiger til fradrag? Så er det med at huske at få opført arbejdsløn op til 15.000 kroner per voksen i husstanden.

Børnebidrag: Børnebidrag kan fratrækkes, indtil barnet er fyldt 18 år. Man kan få fradrag for det bidragsbeløb, der overstiger 1776 kroner, hvis man betaler bidrag hele året.

Alt i alt er der god grund til at være opmærksom, siger Spar Nords cheføkonom, Jens Nyholm.

- Det koster hvert år skatteborgere dyrt ikke at gennemgå opgørelsen - især for dem, der har oplevet større ændringer som eksempelvis jobskifte, køb af hus, endt uddannelse eller omlægning af realkreditlån.

- Når livssituationen ændrer sig, så gælder det typisk også økonomien, og det påvirker altså skattekortet, siger han.

/ritzau/