Disse klubber kigger på FCK'er: Cornelius kan sælge sig selv mod Bulgarien

De europæiske topklubber er bredt repræsenteret i Parken tirsdag aften. Hele 31 europæiske klubber sender repræsentanter til København, og det er engelske klubber, der dominerer listen med ni.

Ifølge BTs oplysninger er det helt store trækplaster FCK-angriberen Andreas Cornelius, der på bare en enkelt sæson er gået fra reservehold til landsholdsangriber på højeste europæiske niveau.

Kampen mod Tjekkiet og scoringen var den foreløbige kulmination på den vilde udvikling, den 20-årige angriber har været igennem.

Som BT skrev allerede mandag, så har både Arsenal og Tottenham fulgt Cornelius i et stykke tid, og igen i aften er de altså på plads med fokus på Superliga-topscoreren.

- Cornelius er et brandvarmt navn i England. Jeg ved, at flere Premier League-klubber overvejer et bud på ham, siger den engelske agent Jonathan Walker, der blandt andet var med til at sælge Daniel Sturridge fra Chelsea til Liverpool.

En ny pragtpræstation mod Bulgarien kan gøre Andreas Cornelius endnu mere attraktiv. Det er især hans spidskompetencer i boksen og det fysiske spil, som tiltrækker de engelske klubber, men også Atlético Madrid har fået øje på den stærke angriber.

Atlético er hele tiden på udkig efter fremtidige afløsere til superangriberen Falcao, der kan være på vej væk til sommer. Derfor sender de en mand til Parken for at se nærmere på Andreas Cornelius.

Men i FCK regner man ikke med et sommersalg af Andreas Cornelius.

- Helt generelt kan jeg sige, at salg af spillere ikke er en del af vores forretningsplan, sagde sportsdirektør Carsten V. Jensen i BT mandag.

Også andre danske spillere er hotte emner for de mange europæiske klubber, der finder vej til Parken. Christian Eriksen er stadig en eftertragtet spiller, der ikke vil forlænge med Ajax, før han ved, hvad der kommer af bud til sommer.

Venstrebacken Simon Poulsen ligner også en færdig mand i Sampdoria allerede til sommer, hvis det ikke ændrer sig med mere spilletid i den italienske klub.

Og så er der målmand Stephan Andersen, som helt sikkert skifter på en fri transfer til en ny klub fra Evian, hvor han er ude i kulden. Sjældent har de danske landsholdsspillere haft et bedre udstillingsvindue i Parken

Dagens Gossip