Disse ni navne er (heldigvis) bandlyst i andre lande

Skrevet af Ronja Ryde

11/07/2014

Dagens topnyheder

Det er utroligt trendy at kalde sine børn noget, som alle de andre børn ikke hedder.

Og eftersom de fleste vil have et unikt navn til deres lille guldklump, er de unikke navne ved at blive mainstream.

Derfor sker det nogle gange, at forældre går en lille smule for vidt i jagten på det der helt særlige navn.

The Epoch Times har hamlet ni eksempler på navne, som er blevet bandlyst i forskellige lande, efter at skøre forældre har forsøgt at få det på barnets dåbsattest.

1. 007
Det er angiveligt nogle malaysiske forældre, der har forsøgt at komme igennem med dette babynavn.

LÆS OGSÅ: Det hedder børn: Disse navne topper årets hitlister

2. Chow Tow
Det lyder måske hyggeligt, nærmest lidt bjørneagtigt. Men det gør det altså ikke på det originale sprog, kantonesisk. Her betyder det nemlig ‘lugtende hoved’.

3. Maple
Maple betyder ‘ahorn’, og er egentlig et flot navn til en pige. Forklaringen er, at det er i Canada, at navnet er blevet bandlyst. Landet gjorde navnet forbudt, fordi ahornbladet er Canadas nationalsymbol.

4. Eh
Det er også i Canada, at dette besynderlige ‘navn’ er blevet forbudt. Ordet ‘Eh’ er et slangord i Canada. Navnet er endnu ikke blevet vildt eftertragtet, men det blev gjort forbudt i tilfælde af, at det skulle ske.

5. @
Altså snabel-a? Hvis man sende en email til babyen? Den kinesiske familie ville nok bare ikke lade sådan et flot tegn gå til spilde

LÆS OGSÅ: 10-årig pige fra Island nægtet pas: Hendes navn er ulovligt

6. Hitler
Der kan ikke herske megen tvivl om, hvorfor dette navn er blevet bandlyst. Men alligevel er der altså stadig folk, der ansøger om dette navn til deres drengebørn. Navnet er blandt mange andre lande forbudt i Mexico og Tyskland.

7. Facebook
… Og andre navne som Twitter og Yahoo, er blevet bandlyst i Mexico. Landets beslutningstagere gjorde det tilsyneladende for at forhindre, at nogen skulle få mærkelige idéer.

8. 4Real
Det kan godt være, babyen er ‘for real’, men derfor behøver den vel ikke hedde det? Navnet er blevet gjort forbudt i New Zealand.

9. Brfxxccxxmnpcccclllmmnprxvclmnckssqlbb1111
Undskyld, hvad? Det ville virkelig også blive svært for skolelæreren at råbe op. De svenske forældre, der bad om babynavnet, påstod, at navnet altså skulle udtales “Albin”.