Disse sprøde mandelcookies med chokolade og nødder får englene til at synge

Super lækre cookies – helt uden mel – og med kun en håndfuld ingredienser.

Småkagerne kan også laves med peanutbutter eller andet nøddesmør, hvis du har lyst til at eksperimentere.

Til 12 cookies skal du bruge:
250g mandelsmør - se her, hvordan du selv laver den
100g ahornsirup
1 æg ½ tsk. havsalt
75g mørk chokolade
75g pekannødder

Sådan gør du
Rør mandelsmør, sirup, æg og havsalt sammen.

Hak den mørke chokolade og pekannødderne mellemfint.

Tilsæt chokolade og nødder til dejen.

Rør godt rundt.

Klat dejen ud i 12 ca. lige store klatter på en bagepapirsbeklædt bageplade.

Pres småkagerne mere jævne og flade med fingrene – kagerne flyder ikke så meget ud, så de bliver rimeligvis, som de sættes på pladen.

Bag småkagerne i en forvarmet ovn på 160C i ca. 30 minutter – lidt mindre, hvis du gerne vil have en mere sej og chewy cookie.

Lad småkagerne køle af på bagepladen.

Opbevar dem i en lukket kagedåse i op til 1 uge.

Sabine Murati er uddannet naturopath i biologisk medicin fra Institut for Biologisk Medicin. Hun er bosat i Canada og blogger om stenalderkost og sundhed på www.mypaleopantry.com.

Følg Dagens Opskrifter for flere lignende artikler:

 

 

Dagens Gossip

Dagens TV