Disse steder på din krop ældes hurtigst

Renseritualet er for mange af os en fast del af morgen og aftenrutinerne, og det er også typisk her, at vi bruger cremer og solbeskyttelse. Men, der er dog to områder, som mange glemmer at pleje, men som er mindst lige så eksponeret for ydre påvirkninger som vores ansigt, og det er halsen og ørerne. Det skriver KK.no.

Ny kvinde kend din krop bog er ikke for de sarte – se hvorfor den stadig kan fornøje og forarge på Q.dk

Og det er faktisk ganske relevant at inkludere hals og ører i sit plejeprogram, da de, ligesom ansigt og hænder, bliver påvirket kraftigt af ydre faktorer som UV-stråler og vejr og vind.

De fleste af os tænker dog ikke nærmere over dette, og af selvsamme årsag ældes vi ofte hurtigere på hals og ører, end andre steder på kroppen.

Plej halsen som du plejer ansigtet
Så, det er derfor en god ide at inkludere de to kropsdele i sit plejeritual, hvis man ikke ønsker, at især halsen hurtigt ældes, siger Trine Sundene Marthinsen, der er tilknyttet hudplejemærket Dermalogica:

- Man ønsker, at halsen er i samme tilstand som ansigtet, da den er ligeså vigtig for ens udseende, og lige så udsat som ens ansigt, siger hun til KK.no.

Farvel én gang for alle til dine ubehagelige kropslugte – se hvordan på Q.dk

Hun råder en til at rense, pleje,  peele og bruge solbeskyttelse på halsen på samme måde, som man ville gøre i ansigtet for at undgå, at aldringstegnene kommer markant tidligere end på resten af kroppen.

Ørerne skal også passes
Marthinsen opfordrer ligeledes til at pleje ørerne godt både indvortes og udvortes;

- Det er normalt at få tilstoppet ørerne på grund af regelmæssigt brug af headset og ørepropper

Hertil trænger der rester fra shampoo og sæbe ind, som lægger sig i øret, så regelmæssig rengøring af øregangene, samt solbeskyttelse på ørene hver dag, kan gøre underværker i kampen mod alderstegnene.

Af Maria Jönsson Bebe, Q.dk/NewsDesk, Aller Media

Dagens Gossip