Distortion-arrangør: Udlændinge er vilde med dansk fest

Festivalen Distortion har haft en smidig afvikling og rekordmange udenlandske gæster.

Det er status på den årlige festival i København, når man spørger Thomas Fleurquin, der er grundlægger af og direktør for Distortion.

- Det var den smukkeste fest, og jeg er meget stolt af, at cirka halvdelen af vores gæster på Distortion-øen kommer fra udlandet, siger han.

Som noget nyt har årets festligheder inkluderet en todagesfest på Refshaleøen, og her var godt halvdelen af de mellem 10.000-12.000 dagligt besøgende altså internationale, forklarer direktøren.

- Vi har særligt haft mange fra Italien, Frankrig og Australien. Utroligt. Jeg har ingen anelse om, hvordan ordet har spredt sig, men det må være via blogs på nettet.

- Jeg er jo fra Frankrig og har mange venner i Paris, og der har vi haft meget pressedækning. Men jeg ved ikke, hvorfor der kommer så mange fra Italien og Australien, siger han.

Han ved ikke, hvor mange mennesker, der alt i alt har bevæget sig rundt til de forskellige musikarrangementer rundt omkring i København.

Men de armbånd, som gæster har kunnet købe for at finansiere festivalen, vurderer han, der er blevet solgt en god del af:

- Vi har solgt mellem 8.000 og 12.000 de seneste år. Jeg tror, det er gået fornuftigt i år, men vi får først tallene at vide om nogle uger, sider han.

Ifølge arrangøren har festivalen kunnet trække så mange udlændinge til, fordi der er en særlig kultur omkring danske Distortion.

- Folk, der kommer fra udlandet, er helt vildt imponerede over, hvor gennemført vores rave er. Vi har fundet ud af, at vi er gode til at eksekvere den internationale rave-kultur, der ellers ikke rigtig er slået igennem i Danmark, siger han.

Rave er som fest en ofte stort anlagt begivenhed, der afholdes uden for almindelige spillesteder, for eksempel i nedlagte fabriksbygninger eller udendørs.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip