»Distortion har været en kulturel månelanding«

I fire dage har flere tusind feststemte mennesker indtaget de københavnske gader under byfesten Distortion, og det er gået over al forventning. Sådan lyder meldingen både hos arrangørerne og Københavns Politi, skriver Berlingske.

»Det, vi forestillede os, vi ville med Distortion, da vi startede for fem år siden, blev en virkelighed i år,« siger en i dag lidt hæs Christian Langballe, pressechef hos Distortion, der sammen med op til 120.000 mennesker har indtaget Nørrebro og Vesterbro og ikke mindst Refshaleøen.

»Det er fantastisk, at så mange mennesker er kommet, og at vi har kunnet afvikle det hele på en god måde,« siger Christian Langballe til Berlingske.

Og netop de mange mennesker har været en af de store udfordringer for ordensmagten, som har haft nok at se til. Under festen på Nørrebro onsdag blev en mand stukket i maven med en kniv, og dagen efter på Vesterbro kunne politiet anholde en mand, der var mødt op til festen med et jagtgevær. 

Sidst, men ikke mindst, påsejlede en havnebus med festival-deltagere en mindre båd i Københavns Havn natten mellem fredag og lørdag. Ingen kom dog noget til.

Hos Københavns Politi kalder vagtchef Henrik Olesen da også begivenhederne »forventelige«.

»Det er klart, at der har været et par anholdelser og andre sager, men det er, hvad man kan forvente til en så stor fest, hvor så mange mennesker er samlet på en gang,« siger han.

Selv om de fleste københavnere nok kan blive enige om, at hovedstadens bydele har været fyldt til bristepunktet, er der dog stadig ikke blevet solgt lige så mange adgangs-armbånd som forventet.

Inden lørdagens store afslutningsfest havde arrangørerne kun solgt 6.000 armbånd af de i alt 14.000, de havde budgetteret med. Det skriver Politiken.

Pressechef Christian Langballe siger da også til Berlingske, at særligt de mange gratis gadeaktiviteter er festens ømme akilleshæl. Ifølge ham bliver de Distortions største udfordring næste år.

»Det er de gratis aktiviteter, der gør os anderledes fra andre festivaler, og det er dem, folk vil have. Men de koster også en million om dagen at afvikle. Vi har i forvejen ikke lyst til at gentage os selv, så der vil sikkert være nogle ting, som vi laver om næste år, men det er også klart, at vi må finde på nogle nye ting, hvis vi skal have det til at løbe rundt,« siger han og fortsætter:

»Men vi har foretaget en kulturel månelanding, så vi nyder det indtil videre. I morgen må vi så vende tilbage til virkeligheden og finde ud af, hvad vi skal gøre anderledes fremover«.

Festivalen lukker og slukker søndag med chill-out i Ørstedparken.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip