Divisionsforening: Udramatisk at DBU skifter Vilfort ud

Dansk Boldspil-Union (DBU) smed onsdag Brøndbys talentchef Kim Vilfort ud af unionens eliteungdomsgruppe for herrer.

Det skete som en direkte konsekvens af Brøndbys enegang i forhandlingerne om superligaklubbernes fornyelse af tv-aftalen, mens de øvrige 11 klubber stod sammen.

Direktør i Divisionsforeningen, Claus Thomsen, ser ikke noget mærkværdigt i DBU's beslutning om at sende den tidligere europamester på porten.

- Et eller andet sted synes jeg, at det er forholdsvis udramatisk og naturligt.

- Er man ikke en del af de fælles aftaler, så har man jo også begrænset sig selv i, hvad man får i det øvrige af fællesskabet. Er man ikke med i det ene, så er man heller ikke med i det andet.

- Det må Brøndby egentlig også have forventet, da klubben valgte at træde ud af den fælles medieaftale, siger Claus Thomsen.

Brøndbys bestyrelsesformand Aldo Petersen var ikke sen til at kritisere DBU for at bruge "udanske metoder".

Men samtidig erkendte Aldo Petersen, at DBU som magtfaktor har mulighed for at straffe Brøndby og tvinge klubben til at genoverveje sin beslutning om at træde ud af fællesskabet og den fælles tv-aftale.

Claus Thomsen ser dog ikke noget problem i, at DBU begrænser samarbejdet med Brøndby, og han nedtoner DBU's udskiftning af Kim Vilfort.

- Jeg ved ikke, om jeg vil sige, at han er blevet smidt ud.

- Man har jo bare valgt nogle andre og i øvrigt ualmindeligt kompetente folk ind i herreeliteungdomsudvalget, og det vælger man jo at gøre en gang hver andet år, siger Divisionsforeningens direktør.

/ritzau/

Dagens Gossip