Djøf kalder ministers arbejde for ligestilling uambitiøst

Skrevet af admin

10/05/2016

Dagens topnyheder

Mens erhvervs- og vækstminister Troels Lund Poulsen (V) maner til tålmodighed, når det kommer til virksomheders arbejde med ligestilling, kalder fagforeningen Djøf Danmarks indsats for "fodslæbende" og "uambitiøs".

- Det er forstemmende, at regeringen ikke tager arbejdet med at undgå talentspild og indsatsen for at fremme flere kvinder på direktionsgangene og bestyrelseslokalerne mere alvorligt, siger Lisa Herold Ferbing, formand for Djøf.

En lov fra 2013 forpligter de største virksomheder til at udarbejde en selvstændig politik for, hvordan de vil indarbejde flere kvinder i ledelsen.

Men kun halvdelen af virksomhederne opfylder loven, viser en undersøgelse fra Erhvervsstyrelsen.

Derfor var ministeren tirsdag kaldt i samråd af ligestillingsudvalget for at forklare, hvad regeringen har tænkt sig at gøre for at få flere virksomheder til at følge loven.

Og det er ingenting, lader konklusionen til at være på samrådet. Ministeren fremhævede, at det er vigtigt at have tålmodighed på området, og at han vil afvente evalueringen af loven i 2017.

- Jeg mener faktisk, at vi kan se, at det går den rigtige vej. Man bliver nødt til at have en smule tålmodighed i forhold til det her spørgsmål, sagde ministeren.

Det svar er Djøf dog langt fra tilfreds med.

- Efter samrådet i dag kan man frygte, at Danmark fortsætter den fodslæbende indsats mindst et år endnu, siger Lisa Herold Ferbing.

I forhold til andre lande i Europa halser Danmark langt bagefter, når det kommer til prioriteringen af spørgsmålet, mener formanden.

- Vi har talt om behovet i årevis, og en række europæiske lande prioriterer indsatsen langt højere end Danmark, siger Lisa Herold Ferbing.

Loven giver mulighed for at sanktionere, men Djøf mener, at der også kan tages andre midler i brug for at få flere virksomheder til at tage problemstillingen alvorligt.

Djøf foreslår, at der indføres målinger af virksomhedernes indsats. Det vil ifølge formanden give virksomhederne en tilskyndelse til at prioritere indsatsen højere.

/ritzau/