Djokovic: Drop kritikken af Federer

Presse, fans og eksperter skal lade være med at kritisere Roger Federer.

Det mener verdensranglistens nummer et Novak Djokovic, som forsvarer schweizeren.

Federer røg forleden ud af US Opens tredje runde - det betyder, at 2013 bliver første år siden 2002, at Roger Federer ikke når mindst én grand slam-finale.

I Wimbledon tidligere på året, røg han ud allerede i anden runde, og han er nu kun nummer syv i verden. Hans dårligste ranglisteplacering i et helt årti.

Men folk skal holde igen med at kritisere ham. Det følte Novak Djokovic trang til at sige, da han selv var avanceret til kvartfinalen natten til onsdag.

- Rogers spil var ikke i nærheden af, hvad han kan. Så er spørgsmålet selvfølgelig hvorfor. Folk må lige slappe af og lade ham være. Det er vel ikke så mærkeligt, at han ikke er helt så bevægelig som da han var nummer et i verden og dominerede alt, siger Djokovic.

Roger Federer har i alt vundet 17 grand slam-titler, men nu er der altså gået et stykke tid siden den seneste.

- I mine øjne spiller han stadig rigtigt, rigtigt godt, og han fortjener helt sikkert at være i top-fem i verden. Ingen tvivl om det.

- Hvor længe han skal fortsætte med at spille? Det må han selv svære på. Han er 32 år - Tommy Haas er 35 og tæt på top-10.

- Folk ser stadig Roger som en mand, der skal være i top-tre og kæmpe om de store titler. Nu sker det ikke, og så er det pludselig en stor overraskelse, siger Djokovic.

/ritzau/

 

Dagens Gossip