Djokovic efter triumf: Min bedste sæson i karrieren

Den serbiske verdensetter i tennis, Novak Djokovic, sluttede sin næsten perfekte 2015-sæson af med en triumf i sæsonfinalen i London.

Sæsonen, der blandt andet bød på tre grand slam-titler, rundede han søndag af med en finalesejr på 6-3, 6-4 over schweizeren Roger Federer.

- Jeg nyder hvert øjeblik på banen. Det kunne ikke være en bedre afslutning. Det har været en lang sæson, men den bedste i min karriere.

- Jeg er selvfølgelig meget stolt over det, jeg sammen med mit hold har opnået i denne sæson, siger Novak Djokovic.

Han havde ellers tabt til Federer i gruppespillet tidligere på ugen med 5-7, 2-6, men da der var endnu mere på spil i finalen, fandt serberen et højere niveau.

- Federer var bedst, da vi mødtes i gruppespillet, så jeg var nødt til at ændre mit spil. Det gjorde jeg. Jeg returnerede bedre. Han er meget aggressiv, når han er på, og da er det svært at følge ham. Men alt i alt var min præstation god, siger Djokovic.

Han sluttede året med en statistik på 82 sejre og bare seks nederlag og med et gigantisk forspring ned til de nærmeste på verdensranglisten.

Kun French Open-titlen glippede i grand slam-sammenhæng. Den mangler han stadig at vinde, og derfor er turneringen i Paris et stort mål næste år.

- Nu glæder jeg mig til at holde et par ugers ferie med min kone og min søn og komme lidt væk fra tennis. Jeg skal lade batterierne op, og så er jeg klar til at se frem mod næste sæson, lyder det fra Djokovic.

/ritzau/AFP

Dagens Gossip