Djokovic er på ny rekordjagt i Miami

At Novak Djokovic er verdens bedste tennisspiller for tiden, vil de færreste tennisfans og -eksperter nok bestride.

Serberen er vadet fra titel til titel de seneste år, og han topper verdensranglisten for mænd med enorm margin ned til de næste.

Hans storspil har betydet, at han har vundet fire af de seneste fem grand slam-turneringer samt slået flere rekorder. Og i næste weekend i Miami kan han tangere endnu en rekord.

Sammen med resten af verdenseliten spiller Djokovic i denne og den kommende uge Miami Open, og her kan verdensetteren tangere legenden Andre Agassis rekord for flest sejre i turneringen.

Mellem 1990 og 2003 vandt Agassi Miami Open seks gange, og samme antal kan Djokovic nå med en sejr i år.

Men hvor André Agassi skulle bruge 14 år på at skrabe sine seks titler sammen, kan Novak Djokovic gøre det på bare ti år, hvis han vinder finalen i næste weekend.

Serberen vandt ATP-turneringen i Florida første gang i 2007, og siden er det kun Nikolay Davydenko, Andy Roddick og to gange Andy Murray, som har prøvet af løfte trofæet ind imellem.

Djokovic fik en fin start i anden runde i år, hvor han trådte ind i turneringen, da briten Kyle Edmund blev besejret med 6-3, 6-3, uden at topseedede Djokovic for alvor spillede sig ud.

I næste runde venter portugiseren Joao Sousa.

/ritzau/

Dagens Gossip