Djokovic i OL-exit: Et af karrierens hårdeste nederlag

Verdens bedste tennisspiller hos herrerne, Novak Djokovic, lignede på forhånd et godt bud på en guldmedalje i singlerækken ved OL i Rio.

Men allerede i første runde måtte han se sig slået af argentineren Juan Martin del Potro, der vandt 7-6, 7-6.

- Det er uden tvivl et af de hårdeste nederlag i mit liv og i min karriere. Det er svært at håndtere, især lige nu når såret er friskt, siger Novak Djokovic.

Argentineren har tidligere ligget nummer fire i verden, og i 2009 vandt han US Open. Men i de seneste år har han døjet med en håndledsskade, der har krævet flere operationer.

På den måde var nederlaget en smule nemmere at sluge for serberen.

- "Delpo" spillede bedre og fortjente at vinde. Sådan er sport. Det er ærgerligt og skuffende at tabe så tidligt, men jeg er glad for, at en af mine gode venner, der har kæmpet meget med skader, har vundet, siger Djokovic.

Det er ikke første gang, argentineren slår Djokovic ved OL. Det skete også i kampen om bronze i London i 2012.

- Denne sejr er større, da jeg ved, hvor svært det er at komme tilbage efter tre operationer. I aften spillede jeg en af mine bedste kampe i karrieren, siger Juan Martin del Potro.

- Jeg havde ikke regnet med at slå Novak. Men jeg spillede en utrolig kamp, og min forhånd fungerede godt. Jeg føler, jeg igen kan spillede op med de bedste i verden, tilføjer han.

Djokovic er ikke helt ude af OL. Han deltager også i double.

/ritzau/Reuters

Dagens Gossip