Djokovic knækker Federer på vejen til finalen

Skrevet af admin

28/01/2016

Dagens topnyheder

Det begyndte med en regulær afklapsning, men endte med at blive en tæt og underholdende affære, da den forsvarende mester Novak Djokovic strøg i finalen i grand slam-turneringen Australian Open.

Det gik ud over Roger Federer, som i den moderne tennisklassiker indledningsvis blev ydmyget, men fik rettet en smule op på det samlede indtryk ved at tabe 1-6, 2-6, 6-3, 3-6 efter næsten to og en halv times spil.

Djokovic begyndte kampen som lyn og torden og bragte sig hurtigt foran 3-0. Senere brød den serbiske verdensetter igen Federers serv og snuppede sættet efter blot 22 minutters spil.

Andet sæt forløb på næsten præcis samme måde, da topseedede Djokovic brød Federer to gange og kom foran 4-1.

Federer, som er nummer tre i verden, afværgede to sætbolde, men tabte andet sæt efter 32 minutters. Der var begyndt at komme små forbedringer i schweizerens spil.

Det viste sig i tredje sæt, hvor Federer fik kæmpet sig lidt tilbage i opgøret og tilspillede sig flere breakbolde. En af dem udnyttede Federer til at bringe sig foran 4-2 efter et parti, der varede mere end ti minutter.

Federer fik for første gang i kampen lidt momentum og udnyttede sin tredje sætbold til at reducere til 1-2 i sæt.

Publikum på Rod Laver Arena jublede, og det var tydeligt at høre, at sympatien hos størstedelen af tilskuerne lå hos undertippede Federer.

På dette stadie af kampen var duellanterne jævnbyrdige, men Djokovic løftede sit spil og kom foran 5-3 i fjerde sæt.

Derefter var der ikke mere at gøre for Federer, som tabte i fire sæt.

/ritzau/