Djokovic kommer flyvende fra start i sæsonfinalen

Novak Djokovic leverede en fejlfri indsats i åbningskampen ved ATP Tour Finals - sæsonfinalen i herretennis.

Den serbiske verdensetter vandt søndag den første kamp i gruppen med 6-1, 6-1 over japanske Kei Nishikori på lidt over en times tid i O2 Arena i London. Nishikori er nummer otte i verden.

Djokovic har vundet turneringen tre år i træk, og det vil være rekord, hvis han vinder den for fjerde gang i træk. I alt har Djokovic vundet sæsonfinalen fire gange tidligere i karrieren.

Sejren var den 23. i træk på tennisbanerne for Djokovic, og han har nu vundet hele 79 kampe ud af 84 mulige i år.

Inden tenniskampen blev der afholdt et minuts stilhed for at ære ofrene for fredagens skudangreb i Paris. 17.500 tilskuere var mødt op i arenaen for at se kampen.

- Mine tanker går til familierne, som har mistet sine nærmeste. Det var frygteligt at se billederne, og jeg beder alle hædre ofrene med store klapsalver, lød det fra Djokovic rettet mod publikum.

Ud over Nishikori skal Djokovic også møde Roger Federer fra Schweiz og tjekkiske Tomas Berdych. De to bedste går videre til semifinalerne.

I den anden gruppe mødes skotten Andy Murray, schweizeren Stanislas Wawrinka samt spanierne Rafael Nadal og David Ferrer.

Federer mødte senere søndag Berdych, og efter en langsom start vandt schweizeren 6-4, 6-2 i sin første kamp ved sin 14. sæsonfinale i tennis i træk.

Verdensranglistens nummer tre kan vinde ATP Tour Finals for syvende gang, hvis han går hele vejen og vinder finalen.

Berdych var foran 4-3 i første sæt, men den 34-årige Federer kom derefter stærkt igen, og der var aldrig tvivl om sejren over den 30-årige tjekke i en kamp, der tog lidt over en time.

/ritzau/

Dagens Gossip