DJ's sætter sig tungt på nattetimerne på Smukfest

Der tegner sig et ganske tydeligt billede, når man lader øjnene glide ned over musikprogrammet på de sene timer på årets Smukfest.

For med undtagelse af sidste dag, søndag, så bliver Danmarks Smukkeste Festival hver aften rundet af med en DJ-Koncert på Bøgescenerne.

Der er ikke som sådan noget nyt i, at festivalen omfavner DJ-genren, der de seneste år er begyndt at fylde mere og mere i nattens lydbillede på Smukfest.

Men alligevel ser Smukfests festivalformand, Claus Visbye, en udvikling hos internationale DJ's, som, han mener, er blevet mere accepteret i musikmiljøet.

- Koncerterne passer godt ind i tidsånden. Vi begyndte jo at hyre DJ's, fordi vi kan se, at de generelt fylder meget i musikbilledet, og vi har oplevet, at de her natkoncerter med DJ's kan noget helt særligt, siger festivalformanden.

De tre internationale DJ's, der kommer til Skanderborg, er hollandske Tiësto, hans landsmand Hardwell samt svenske Avicii. Derudover kommer danske Morten Breum - eller bare Morten - og spiller op til dans lørdag aften.

Da Tiësto onsdag spillede under bøgebladene var især en lang række af de yngre festivalgæster dukket op for at feste sammen med den hollandske rave-mager.

Og selvom Claus Visbye godt kan genkende det billede, så mener han ikke kun, at det er de unge, der sætter pris på de sene natkoncerter.

- Nogle af de DJ's, der skal spille - eksempelvis Avicii - appellerer til et ungt publikum. Men til mange af koncerterne ser vi i lige så høj grad, at det er ældre koncertgængere, siger han.

De tidligere år har de sene fester været en succes på festivalen, fortæller Claus Visbye.

Spørger man landets anmeldelser var årets DJ-debut på Bøgescenerne dog en gedigen skuffelse. Tiësto høster således ikke mere end to stjerner i de anmeldelser, der foreløbigt er tikket ind efter hollænderens fest i bøgeskoven.

- Den 46-årige disc jockey spiller bedaget tomgangs-techno, der er nogenlunde lige så subtil som lyden af en røgalarm og henvender sig direkte til reptilhjernen, lyder ordene fra Ekstra Bladets anmelder, der altså kvitterer med to stjerner.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip