Djurgården-dansker chokeret over dødstrusler

På et pressemøde i fredags trak både cheftræner Magnus Pehrsson og formand Tommy Jacobsson sig fra deres stillinger i Djurgården IF grundet dødstrusler fra klubbens fans. Det vakte stor forundring i svensk fodbold og ikke mindst i Djurgårdens spillertrup, hvor en af holdets to danskere godt kan lægge genkendende til de fanatiske fans’ til tider lige hårde reaktioner.

- Jeg havde en lille episode mandag efter udekampen mod de forsvarende mestre fra Elfsborg. Vi taber 2-0, og under kampen svinede fansene os til. Så kom jeg til at sige et eller andet til en af dem, og så buhede de af mig, mens de også sang nogle mindre passende sange om mig, da vi skulle ud og jogge ned efter kampen, siger Marc Pedersen til Sporten.dk.

Den unge forsvarsspiller har en fortid hos blandet andre Vejle Boldklub, Randers FC og FC Midtjylland, men aldrig har han mødt en sådan passioneret fankultur, som den i Djurgården.

- De er lidt mere passioneret her, end de er derhjemme. De rejser i seks timer i busser for at se udekampene. Og de tager fri fra deres job, så de forventer altså at se point på kontoen og mål i kassen. Det er ikke bare en hyggeting, når man skal ud at se fodbold her, fortæller Marc Pedersen. 

Fratrædelsen af den tidligere AaB-cheftræner Magnus Pehrsson kom midt i en kaotisk tid, hvor klubben stod til at spille en vital bundkamp mod Syrianska dagen efter. Selve udmeldingen kom bag på spillertruppen.

- Vi var noget chokeret i fredags, da vi fik det at vide. Vi var overrasket over at høre, hvad der årsagen var. Vi snakkede det igennem og syntes selvfølgelig, at det var pisseærgerligt, at de blev tvunget ud af klubben, siger Marc Pedersen.

At det hele lige nu er en røvtur på svensk førsteklasse for klubben blev bevist i bundkampen mod Syrianska lørdag eftermiddag. Et opgør, man tabte 1-0 hjemme efter en besynderlig dommerkendelse på det legendariske Olympiastadion i Stockholm.

Kort før sejrsmålet blev sat ind ti minutter før tid, hvor danske Peter Nymann desuden så sløj ud i sin opdækning, havde Djurgården haft bolden ind over stregen. Men midt i jubelscenerne underkendte dommeren helt besynderligt målet til stor frustration for de i forvejen ikke synderlige tilfredse hjemmefans. 

Den svenske storklub ligger nu fortsat sidst i Allsvenskan med kun et point efter fem kampe, hvilket ikke gør situationen bedre i Djurgården. Marc Pedersen sad over i den seneste kamp grundet en småskade.

 

Dagens Gossip