DM-vinder gik efter sejren: De troede jeg var skør

For mange kom cykelrytteren Martin Toft Madsens (Team Almeborg-Bornholm) sejr i DM i enkeltstart torsdag som en overraskelse.

Enkeltstartsspecialisten skulle køre hurtigere end favoritter som Christopher Juul-Jensen (Orica-Greenedge) og Ramus Quaade (Stölting), der vandt henholdsvis guld og sølv i fjor.

På trods af, at han var oppe imod store navne, så havde han selv troen på, at han kunne tage sejren.

- Det er fedt. Jeg har nået mit mål, som jeg har trænet for i lidt over et halvt år.

- Jeg har gjort noget, jeg ikke tror, der var ret mange andre end mig, der troede på - ikke engang mine holdkammerater. De troede jeg var lidt skør, da jeg sagde, jeg kørte efter en sejr.

- Men det er ikke 100 procent gået op for mig. Nu skal jeg lige sove på det, siger Martin Toft Madsen efter løbet til feltet.dk.

Den 31-årige cykelrytters sejr i DM i enkeltstart er hans tredje i år. For en måned siden blev han nummer et i et løb i Nakskov, mens han i april vandt et løb i Næstved.

Den nykårede mester håber nu, at DM-sejren kan være en billet til VM i enkeltstart i Qatar.

- Jeg håber da, jeg er inde i billedet nu. Det kunne være rigtigt fedt. Uden at jeg kender ruten præcist, så er det en flad tonser-rute, hvor man bare skal træde til og ligge nede i bøjlen.

- Jeg håber, jeg er inde i billedet, men jeg har ikke tænkt specifikt over det, for hvis det nu ikke gik godt i dag, så ville det være ærgerligt at have sat snuden op efter noget bagefter, hvis det ikke bliver til noget, siger Martin Toft Madsen.

I torsdagens løb tilbagelagde Martin Toft Madsen rutens 43 kilometer i omkring Vordingborg på 51 minutter og 43 sekunder.

Det var 21 sekunder hurtigere end Michael Valgren (Tinkoff), der måtte nøjes med sølv, mens tredjepladsen gik til Kasper Asgreen (Trefor).

24-årige Michael Valgren er tilfreds med sin præstation efter dagens løb, selv om det ikke blev til guld.

- Det er en bittersød følelse at få sølv efter et så tæt løb. Jeg tog til danmarksmesterskaberne med et mål om at ende i top fem, så andenpladsen gør mig glad.

- På den anden side, er det at blive nationalmester noget, som alle ryttere stræber efter. Det gør mig en smule skuffet, at jeg missede det med blot 12 sekunder.

- Alligevel er jeg glad for min præstation. Mine ben var stærke, og jeg følte mig i god form, selv om jeg ikke har trænet meget tidskørsel, siger Tinkoff-rytteren i en pressemeddelelse.

Rytterne kan nu se frem mod linjeløbet, der køres søndag.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip