DM-vinder gik efter sejren: De troede jeg var skør

For mange kom cykelrytteren Martin Toft Madsens (Team Almeborg-Bornholm) sejr i DM i enkeltstart torsdag som en overraskelse.

Enkeltstartsspecialisten skulle køre hurtigere end favoritter som Christopher Juul-Jensen (Orica-Greenedge) og Ramus Quaade (Stölting), der vandt henholdsvis guld og sølv i fjor.

På trods af, at han var oppe imod store navne, så havde han selv troen på, at han kunne tage sejren.

- Det er fedt. Jeg har nået mit mål, som jeg har trænet for i lidt over et halvt år.

- Jeg har gjort noget, jeg ikke tror, der var ret mange andre end mig, der troede på - ikke engang mine holdkammerater. De troede jeg var lidt skør, da jeg sagde, jeg kørte efter en sejr.

- Men det er ikke 100 procent gået op for mig. Nu skal jeg lige sove på det, siger Martin Toft Madsen efter løbet til feltet.dk.

Den 31-årige cykelrytters sejr i DM i enkeltstart er hans tredje i år. For en måned siden blev han nummer et i et løb i Nakskov, mens han i april vandt et løb i Næstved.

Den nykårede mester håber nu, at DM-sejren kan være en billet til VM i enkeltstart i Qatar.

- Jeg håber da, jeg er inde i billedet nu. Det kunne være rigtigt fedt. Uden at jeg kender ruten præcist, så er det en flad tonser-rute, hvor man bare skal træde til og ligge nede i bøjlen.

- Jeg håber, jeg er inde i billedet, men jeg har ikke tænkt specifikt over det, for hvis det nu ikke gik godt i dag, så ville det være ærgerligt at have sat snuden op efter noget bagefter, hvis det ikke bliver til noget, siger Martin Toft Madsen.

I torsdagens løb tilbagelagde Martin Toft Madsen rutens 43 kilometer i omkring Vordingborg på 51 minutter og 43 sekunder.

Det var 21 sekunder hurtigere end Michael Valgren (Tinkoff), der måtte nøjes med sølv, mens tredjepladsen gik til Kasper Asgreen (Trefor).

24-årige Michael Valgren er tilfreds med sin præstation efter dagens løb, selv om det ikke blev til guld.

- Det er en bittersød følelse at få sølv efter et så tæt løb. Jeg tog til danmarksmesterskaberne med et mål om at ende i top fem, så andenpladsen gør mig glad.

- På den anden side, er det at blive nationalmester noget, som alle ryttere stræber efter. Det gør mig en smule skuffet, at jeg missede det med blot 12 sekunder.

- Alligevel er jeg glad for min præstation. Mine ben var stærke, og jeg følte mig i god form, selv om jeg ikke har trænet meget tidskørsel, siger Tinkoff-rytteren i en pressemeddelelse.

Rytterne kan nu se frem mod linjeløbet, der køres søndag.

/ritzau/

Dagens Gossip