DM-vinder Michael Mørkøv skulle have kørt for Breschel

Det er det største, én cykelrytter med dansk pas kan opnå på de snoede veje i vores lille, flade dronningerige. At vinde Danmarksmesterskabet i landevejscykling og kunne iklæde sig den velkendte Dannebrogs-trikot foran sine venner, holdkammerater og kolleger med ejer-rettighederne gældende for et helt år.

Søndag eftermiddag blev DM i landevejscykling afholdt med den sydsjællandske by Vordingborg som omdrejningspunkt, og manden, der det næste år kan kalde sig Danmarksmester, er Michael Mørkøv, der snød og overraskede ved at vinde i en massespurt.

- I virkeligheden prøver jeg at køre spurten for Matti. Men med 300 meter tilbage kunne jeg ikke se ham, og jeg beslutter for selv at køre, hvis vi skulle have en mand, der vandt i dag. Det var den rigtige beslutning, siger Michael Mørkøv.

Dermed napper han den fra sidste års vinder, Sebastian Lander (BMC).

Dagens 199,1 kilometer bød ikke på de store opslidende bakker, men til gengæld blev tempoet til tider opskruet til et sådant niveau, at ulideligheden stod mere end klart hos den enkelte rytter ved blot et kig på ansigtsudtrykket.

Årsagen skal findes i, at hovedfeltet forsøgte at hente en gruppe bestående af Rasmus Mygind (Team TREFOR), Alexander Mørk og Mathis Johansson (Team Designa Køkken - Knudsgaard), Nikola Aistrup (Team Concordia Forsikring Riwal), Lasse Norman Hansen (Blue Water Cycling), Christopher Juul Jensen (Team Saxo-Tinkoff), André Steensen (Team CULT Energy) og Sebastian Lander (BMC), der var stukket af sted fra etapens begyndelse.

Siden fik den gruppe selskab af flere ryttere, men de to Tour de France-deltagere Brian Vandborg og Jakob Fuglsang formåede som de eneste favoritter ikke at komme med, da den knap 30 mand store gruppe kørte ind på de sidste seks runder i Vordingborg bymidte bestående af otte kilometer.

De to sad ikke kun med for at opfylde deres forpligtelser og muligheder for at deltage ved VM i landevejscykling senere på året. I et giftigt samarbejde forsøgte de at få lukket hullet op til favoritgruppen, hvor især Team Saxo-Tinkoff, stærkt repræsenteret af Anders Lund, Jonas Aaen, Matti Breschel, Christopher Juul Jensen og Nicki Sørensen, satte et helt voldsomt, energidrænende tempo.

Den forreste gruppe øgede forspringet, og til sidst blev der virkelig kørt cykelløb. De to tidligere vindere Nicki Sørensen og Matti Breschel ruskede op i gruppen ved at stikke af sted med en håndfuld ryttere på hjul.

Med knap tre runder igen vinkede 38-årig Nicki Sørensen farvel til gruppen, og herfra lignede veteranen en mand, der ikke var til at hente.

Men bag ham satte hele Team Cult Energy sig i front af feltet og opslugte alt og alle. Forspringet til Nicki Sørensen blev mindre og mindre, og på den sidste omgang måtte han opgive at vinde sin femte DM-titel.

Etapen skulle nu afgøres ved en massespurt, og her dukkede Nicki Sørensens holdkammerat Michael Mørkøv op og kastede cyklen først ind over stregen. Noget, som han efterfølgende var meget tilfreds med ,da han for første gang tog den rød-hvide trøje over hovedet som dansk mester på landevej.

- Det er fantastisk. Det er noget, vi alle drømmer om. Bare at repræsentere landet i de internationale løb, og noget af det smukkeste er, at den skal bæres et helt år frem, siger Michael Mørkøv.

Først gang han lufter trøjen, bliver til Danmark Rundt.

 

 

 

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip