DMI: Der er mere regn på vej

Det varslede voldsomme regnvejr har foreløbig ikke medført de store skader. Regnen drev i løbet af eftermiddagen fra den sydligste del af Jylland over Fyn og Sjælland og mod Skåne, hvor det ifølge DMI stadig tordner.

Falck har sat ekstra mandskab på vagtplanen i Sydjylland, og indtil videre har de været ude ved 10 vandskader i kældre omkring Esbjerg, hvor regnen var værst. Et antal, der sagtens kan nå at stige, for ifølge DMI mangler Danmark stadig det varslede skybrud.

Bliv ven med Dagens.dk på Facebook - Klik her og vær med nu

»Vi har ikke set skybruddet endnu. Indtil videre er det ikke så slemt, som vi forventede. Men nu må vi se, hvordan det ender, siger DMIs vagthavende meteorolog, Mogens Grønbæk.

Han advarer om, at der er mere uvejr på vej, og det vil ramme landet senere på aftenen.

»Der er en ny bølge på vej, som starter ved Slesvig. Lige nu er det ved at trække hen over det sydlige Jylland,« siger Mogens Grønbæk til bt.dk.

SE OGSÅ: Uvejr over Danmark - Her er læsernes egne billeder

DMI har varslet, at Danmark torsdag aften får mere end 24 millimeter regn på seks timer, og lokalt er stadig risiko for skybrud.

Men på trods af advarsler om skybrud bliver dagens regnvejr ikke nær så kraftigt, som det der ramte København i juli måned 2011, hvor der på få timer faldt 150 millimeter vand over hovedstaden.

Dagens Gossip