DMI med trist melding: Opgraderer til kategori 3-varsel - meget farligt vejr på vej

Skrevet af Nicolai Steinicke

21 uger siden

|

21/12/2023
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Der skal passes på de næste par dage.

Dagens topnyheder

DMI har opgraderet til kategori 3-varsel, hvilket også betyder, at 'meget farligt' vejr er på vej mod Danmark.

"Følg myndighedernes råd. Vær forberedt på, at der er høj risiko for, at vejrudviklingen kan påvirke dig og dine omgivelser og forstyrre samfundets funktioner."

Det er hvad, DMI skriver om et kategori 3-varsel på deres hjemmeside, hvorfor det er tid til at tage sig i agt, tage de nødvendige forholdsregler og følge myndighedernes råd.

Det er ikke gået nogen danskeres næse forbi, at stormen Pia rammer Danmark inden længe, men der bliver ikke 'bare' storm. Det nyligt udsendte kategori 3-varsel gælder områder på både Fyn og Sjælland, mens Jylland ser ud til at slippe med skrækken.

I bunden af artiklen kan du se, hvilke områder, der er mest udsatte.

Varslet om meget farligt vejr gælder fredag nat til lørdag morgen, hvorfor man i det tidsrum virkelig skal træde varsomt og være opmærksom på lokale myndigheders udmeldinger.

Ekstra Bladet har været i kontakt med vagtchefen hos DMI, Hans Peter Wandler, der fortæller, at vandstanden vil stige voldsomt:

"Man skal forvente, at vandstanden vil stige ret meget. Ved Nordfyns kyst forventer vi mellem 1,5 til 1,7 meter over daglige vande. i Isefjorden og Roskilde Fjord forventer vi 1,9 meter over daglige vande."

Han påpeger derudover, at man naturligvis skal forvente, at trafikken vil blive påvirket.

Danskerne har længe gået og håbet på en hvid jul, men lige nu er det af gode grunde ikke den, der er i fokus, da stormen først lige overstås.

I henhold til den hvide jul ser det ikke ud til, at det danske land som helhed vil blive dækket af sne, men dog er der mulighed for, at der lokalt vil falde lidt hvid nedbør.

De områder der er markeret med rødt på kortet herunder, er de områder, der rammes af det 'meget farlige' vejr.

Foto: DMI