DMI: Snevejr kan udvikle sig til snestorm i hele landet

Skrevet af admin

07/01/2016

Dagens topnyheder

Et snevejr er på vej ind over Danmark, og Danmarks Meteorologiske Institut vurderer, at der er risiko for snestorm. Der kan komme snefygning flere steder.

Der er risiko for, at der stedvis kan falde mellem fem og ni centimeter sne på seks timer. Samtidig vil der være en frisk vind til kuling på mellem 10 og 15 meter i sekundet.

Når DMI forudser en risiko, er der en vis usikkerhed forbundet med forudsigelserne af, hvordan vejret vil udvikle sig. I modsætning til et egentligt varsel, når vejrudviklingen er mere sikker.

Allerede fra klokken 23 torsdag aften ventes snestormen at ramme Fyn, Syd- og Sønderjylland, trekantområdet, Horsens, Hedensted, Herning, Ikast-Brande og Ringkøbing-Skjern. Her ventes snevejret at holde sig hele natten indtil klokken fem fredag morgen.

Fra klokken to er der risiko for snestorm i Vest- og Sydsjælland og på Lolland-Falster, samt i København og Nordsjælland. Desuden kan uvejret ramme Nordjylland, Thy og Mors, samt resten af Midt- og Vestjylland, Djursland og Østjylland.

I denne del af landet kan snevejret vare indtil ved nitiden fredag morgen.

Udvikler vejret sig til snestorm, kan det medføre hurtig lukning af udsatte veje på grund af fygning og dannelse af snedriver. Desuden er der risiko for nedsat sigtbarhed og for, at den kollektive trafik må standse, advarer DMI.

Derfor opfordrer Vejdirektoratet til hele tiden at holde øje med vejret. Uanset hvor i landet, man befinder sig.

- Det rækker også ind i morgentimerne, så der er rigtig mange steder, vi risikerer, at det generer morgentrafikken, så folk skal være opmærksom på, at der kan være noget ekstra rejsetid.

- Alle må derfor gerne holde sig opdateret for at blive klogere på forholdene. Vi er ude at rydde og salte alt det, vi kan, siger vagthavende Rune Johansen.

På Storebæltsbroen frarådes kørsel med vindfølsomme køretøjer allerede fra torsdag aften på grund af kraftig blæst. Denne situation ventes at vare hele natten.

/ritzau/