DMI: Tør og lun uge med mere solskin er på vej

Solskin og næsten ingen vind i løbet af ugen. Sådan lyder det lune budskab fra DMI.

- Det er i store træk en solskinsuge. Tørt vejr i hele ugen indtil weekenden, hvor det slår om, ser det ud til, fortæller Frank Nielsen, vagthavende meteorolog ved DMI.

Mandag fortsætter de varme temperaturer fra søndag.

- Nu var det jo exceptionelt varmt i går, hvor vi nåede op på 16-17 grader flere steder, men i dag bliver også særlig varm. Vi kommer op på 15 grader i eftermiddag i de sydlige og østlige dele af landet, siger meteorologen.

I løbet af mandagen passerer der en svag koldfront, der giver nogle skyer, men derefter får vi et pænt højtryk, der dominerer vejret både tirsdag, onsdag og torsdag med masser af sol, forklarer han.

- Luften er lidt køligere, så vi nøjes med 11-13 grader som det højeste, men til gengæld er der næsten ingen vind, så det vil føles lige så varmt som de 15 grader, siger Frank Nielsen.

Den kolde luft betyder til gengæld, at det bliver nogle kølige nætter.

- Så man skal væbne sig med tålmodighed om morgenen og have godt med tøj på. Der kan være lidt frost i de tidligere morgentimer.

- Folk skal derfor vare sig lidt med deres små sommerblomster, for det er for tidligt at sætte sådan noget ud. Der er en vis risiko for, at det går galt om natten, så man skal nøjes med at købe stedmorblomster, for de kan tåle det, råder Frank Nielsen.

Det lune vejr i dagtimerne varer sandsynligvis ikke ved, for weekenden kan godt gå hen og blive en grå en af slagsen.

- Det ser desværre ud til, at det bliver mere ustadigt, koldere og blæsende med noget regn til weekenden. Men vi kan selvfølgelig håbe på, at det ikke går helt så galt, som prognoserne siger, siger Frank Nielsen.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip