DMI varsler risiko for skybrud landet over tirsdag

De seneste dages varme temperaturer og høj sol risikerer snart at ende brat og blive erstattet med kraftig regn.

Danmarks Meteorologiske Institut, DMI, har nemlig tirsdag udsendt varsel om risiko for skybrud i størstedelen af landet.

Fra klokken 15 tirsdag eftermiddag er der risiko for, at der lokalt kan falde mellem 15 og 25 millimeter regn på en halv time.

Og regnvejret er allerede så småt begyndt i Vestjylland, fortæller den vagthavende hos DMI Henning Gisselø. Det er dog ikke i skybrudskategorien endnu.

Årsagen til bygerne er en koldfront, der ligger ude i Nordsøen fra den sydlige del af Norge og ned til Holland, forklarer Henning Gisselø.

- Den skal bevæge sig østpå her i løbet af i eftermiddag, i aften og i nat og passere landet. Det er i forbindelse med den koldfrontspassage, at vi kan få de her kraftige byger, siger han.

Selvom det ikke er hele landet, der risikerer skybrud, kan resten ikke se sig undgået for regn.

- Bornholm slipper, og den sydvestligste del af landet ser heller ikke ud til at få skybrud. Men det betyder ikke, at det ikke vil regne, siger Henning Gisselø.

Der skal falde 15 millimeter på 30 minutter, for at kraftigt regnvejr kan kaldes skybrud.

Skybrud medfører ifølge DMI fare for oversvømmelse af lavtliggende områder og kældre, vand på kørebaner og i viadukter samt nedsat sigtbarhed.

Det er kun en uge siden, at instituttet sidst advarede om skybrud og oversvømmelser.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip