DMI venter lun og solrig juni

Allerede fra den kommende weekend, er der varme på vej.

»Lørdag kommer der en del varme østfra, mens der søndag kan komme nogen regn. Så bliver det lidt ustabilt mandag og tirsdag, men fra Grundlovsdag, onsdag, går der frem med stabilt højtryksvejr og 20-25 grader i dagtimerne og temperaturer på 10-15 grader om natten,« siger erhvervsmeteorolog Martin Lindberg, DMI.

Det er et stabilt højtryk, der vil sende varme op over Danmark, mens Tyskland og de britiske øer til gengæld har udsigt til nedbør i rigelige mængder.

Mens næste uge tegner særdeles lun og solrig, kan der kommer lidt lavere temperaturer i ugen derefter.

»Når vi kigger frem til uge 24, tegner det en lille smule køligere med 17-20 grader i dagtimerne og 10-15 grader om natten,« siger Martin Lindberg.

Også uge 25 vil Danmark være begunstiget af højtryksvejr, sådan som prognoserne ser ud netop nu.

Gennemsnittet for juni måned de seneste ti år er 18,5 grader om dagen og 10,6 grader om natten. Som prognoserne arter sig nu, tyder det ifølge DMI på, at i hvert fald første halvdel af juni tegner til at blive varmere end gennemsnittet.

»Hvad der så sker i sidste halvdel af juni er lidt usikkert. Frem mod Skt. Hans venter vi fortsat at være domineret af et højtryk med relativt lunt vejr, mens det fortsat vil være ustabilt på kontinentet,« siger Martin Lindberg.

Dagens Gossip