DMI: Weekendkulden går gennem marv og ben

Skrevet af admin

24/01/2014

Mest læste i dag

Selvom termometeret "kun" ryger ned omkring otte graders frost, når det er værst i weekenden, så kommer det til at føles endnu koldere.

En bister vind blæser nemlig fra det nordlige Polen og det tidligere Østtyskland, lyder det fra vejrtjenesten DMI.

- Temperaturen vil ligge på mellem en og otte graders frost. Men som om det ikke er koldt nok, så sørger en jævn og hård vind fra sydøst og øst for, at det føles meget koldere. Ja, det føles faktisk bidende koldt, siger vagtchef Mogens Rønnebek fra DMI.

Kigger man på kuldeindekset, kommer der helt andre tal på bordet. På udsatte steder, hvor det blæser allermest, vil den følte temperatur være helt nede på omkring minus 15 grader - måske endda helt ned til minus 20 grader enkelte steder.

Der er også gode nyheder at finde i prognosen over weekends vejr. Solen vil nemlig skinne både fredag og lørdag. Og det er især et kærkomment gensyn for københavnere, der ikke har oplevet solskin siden 12. januar.

- Der kommer ikke noget nedbør hverken fredag eller lørdag, ser det ud til. Der kan faktisk godt komme lidt sol en gang imellem, og det er jo længe siden, at vi har set noget til solen, siger meteorologen.

Søndag er det allerede slut med sol igen. Til gengæld kan der drysse en smule hvidt fra oven.

- Søndag bliver det skyet, og der kan især i de nordlige og østlige egne falde lidt sne af og til. Men det bliver i småtingsafdelingen, siger Mogens Rønnebek.

Der kan komme en lille pause i det råkolde vejr i begyndelsen af næste uge, siger vagtchefen:

- Varmen forsøger at trænge kulden væk mandag og tirsdag. Der kommer noget sne og tirsdag måske noget slud, for der ser det ud til, at temperaturen kommer over frysepunktet.

Det varer dog ikke ved. Allerede onsdag vil det igen blive frostkoldt, advarer meteorologen.

/ritzau/