DNA-prøver afslører ulv som husdyr-dræber

Kalven blev fundet død ved byen Hemmet i nærheden af Skjern, mens de to dræbte får blev fundet i Skærbæk nær Esbjerg. Drabene er sket fra 29. juni til 12. august.

Om det er samme ulv, som har været på spil, er for tidligt at sige. Analysen giver heller ikke svar på, om ulven er en af de tre han-ulve, der blev fundet DNA-spor fra i Midtjylland i februar og marts i år.

Dog fastslår prøverne, at det er han-ulve, der har været på rov.

»Det er endnu for tidligt at sige noget om, hvorvidt der er tale om to nye ulve, eller om det er en af de tre han-ulve, som vi med sikkerhed ved opholdt sig i Midtjylland i foråret og forsommeren,« siger biolog Hans Erik Svart fra Naturstyrelsen i en pressemeddelelse og uddyber:

»Det er slet ikke usandsynligt, at det er de samme ulve, for ulve kan uden problemer tilbagelægge hundredvis af kilometer om dagen.«

DNA-prøverne viser samtidig, at der ikke står en ulv bag de mistænkelige drab på en kalv og et lam, der blev fundet i henholdsvis Gludsted og Hodde i Midt- og Vestjylland i juni. Prøverne viser, at der er en hund, som har været på spil de to steder.

Bliver ens dyr dræbt af en ulv, er der hjælp at hente. I juni lancerede miljøminister Ida Auken (SF) en midlertidig kompensationsordning. Den betyder, at husdyrejere, der mister husdyr på grund af en ulv, kan blive kompenseret for deres tab.

Ordningen gælder indtil en ny forvaltningsplan for ulv er klar. Naturstyrelsen oplyser, at det arbejde netop nu er i gang i en arbejdsgruppe under Vildtforvaltningsrådet, som skal komme med et udkast til en forvaltningsplan i december i år.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip